PROGRAMA

DIVENDRES 25 DE MAIG

 

19:00 h. Inauguració de les jornades literàries i de l’exposició de pintura OLOR DE TINTA a carrec de MERCÈ HUMEDAS.

MERCE HUMEDAS WEB

 

19:30 h. Jam Session: Sessió de lectures a càrrec de diferents narradors amb acompanyament musical a càrrec de la violinista ANNA URPÍ i del guitarrista JAVI  MARTÍNEZ.

JAM SESSION

20:15 h. Poetry slam (poesia dramatitzada): DANI ORVIZ

Vernissage cortesia de l’Hotel Le Méridien Ra al que estan convidats els participants i assistents a la Jam Session. És necessari inscriure’s prèviament (veure apartat “Inscriu-te”).

DANI ORVIZ

 

21.00 h. SOPAR (Anar a reserves)

 

DISSABTE 26 DE MAIG

 

11:00 hLITERATURA DE LA INVISIBILITAT

Participants: MARTÍN CAPARRÓS  i  SERGIO DEL MOLINO

Modera: JOSÉ LUIS ESPINA

 LITERATURA DE LO INVISIBLE

Des del periodisme narratiu s’han abordat temes que el periodisme clàssic, el que s’exerceix en els mitjans de comunicació convencionals, té habitualment oblidats. Sigui per limitacions econòmiques, per falta d’ofici, per l’obligada immediatesa de la informació, per ideologització de la premsa o per tot això i alguna cosa més, grans temes abordats des de l’assaig o la crònica literària, absents en els mitjans habituals, han servit com a estímul perquè la premsa diària s’hagi fet ressò d’ells.

***************

12:10 h- NOUS LLENGUATGES NARRATIUS. SÈRIES DE TELEVISIÓ

Participants: JAVIER OLIVARES i LLUIS ARCARAZO

Modera: DAVID CASTILLO

NUEVOS LENGUAJES NARRATIVOS

Les sèries de TV s’han convertit en un nou fenomen del sector audiovisual. Les noves tecnologies, la pròpia evolució  del mercat i l’aparició de plataformes especialitzades en aquest format han revolucionat un sector que pels seus continguts competeix directament amb la TV o el cinema tradicional i que ha modificat les formes de consum. El nostre país no és aliè a aquests canvis i conseqüència d’ells han estat les nombroses produccions d’èxit que estan tenint lloc als diferents canals de TV generalista i portals de pagament.

***************

13:20 h- LA MORAL DELS CRIMINALS

Participants: BERNA GONZÁLEZ HARBOUR  i VÍCTOR DEL ÁRBOL

Modera: JOSÉ LUIS ESPINA

 

LA MORAL DE LOS ASESINOS

Matar obeeix a una voluntat, hi ha una motivació que empeny al crim i aquesta motivació està supeditada a un sistema de valors, a un judici previ, a una forma de moral que estableix els criteris del ben i del mal. Però, Quina és la moral que dicta els actes d’un assassí? Com s’enfronta l’escriptor a la concepció del personatge, a l’elaboració d’una personalitat retorçada, a una manera desviada de comprendre als altres, d’empatitzar amb els altres?

***************

14.30 h. DINAR I DESCANS (Anar a reserves)

***************

17:00 h. ALLÒ QUE AMAGUEN ELS PAISATGES

Participants: JORGE CARRIÓN i XAVIER MORET

Modera: DAVID CASTILLO

LO QUE LOS PAISAJES ESCONDEN

No sempre es viatja per conèixer el paisatge, també es viatja per conèixer-se a si mateix. Hi ha qui entén el viatge com una evasió de la rutina, com una forma de coneixement que permet enfrontar-se al propi jo. Viatjar com a mecanisme d’introspecció, com a forma d’endinsar-se en un mateix i des d’aquest interior entendre el món i als altres. Viatgem pels carrerons d’una ciutat, per les avingudes que ens són més properes. Viatgem pels paisatges de l’altra punta del món. No hi ha viatge inútil si amb ell ens descobrim.

***************

18:10 h. SILENCIS CÒMPLICES

Participants: IGNACIO DEL VALLE i MONIKA ZGUSTOVA

Modera: JOSÉ LUIS ESPINA

SILENCIOS CÓMPLICES

Quants anys o quantes generacions han de transcórrer perquè els temes més punyents de la història contemporània puguin sortir a la llum? El segle XX, al nostre país i en la resta del món, ha estat testimoni d’una successió de conflictes dels quals, malgrat el temps i les generacions, queden encara per conèixer-se molts detalls foscos i tenebrosos que poderoses voluntats s’obstinen a mantenir sota clau. La literatura ha contribuït, des de la ficció o des del periodisme narratiu, a desvetllar moltes de les misèries amagades sota la catifa de la història.

***************

19:20 h. LA FAMÍLIA COM A ARGUMENT

Participants: JUAN SOTO IVARS i LLUCIA RAMIS

Modera: DAVID CASTILLO

LA FAMILIA COMO ARGUMENTO

Els amics els tries i la família et toca i sota aquesta premissa sembla que s’estableix un nus insalvable al que semblem condemnats. Serà per això que la família forma part dels grans temes de la literatura, sinó fora per la seva transversalitat, per la seva permeabilitat entre els més variats arguments, la família podria ser un gènere literari com l’és la novel·la negra, la novel·la històrica o la literatura de viatges. Parlar de la família és tractar de l’atàvic, de les grans estimes o de les grans frustracions, de l’amor i de l’odi, sempre un context de màxims que convida a la creació literària.

***************

MODERADORS

MODERADORES

 

 

BASE